Ariane Engels

Stagiaire hondentrainer
Foto Ariane

Ariane is met haar gezin in 2018 terug verhuisd vanuit Australië, waar zij met haar gezin puppypleeggezin is geweest voor blindegeleide pups. Zij heeft drie verschillende pups voor kortere en langere tijd mogen opvoeden, socialiseren en intensief trainen totdat ze naar school gingen.

Door haar vrijwilligerswerk daar is Ariane erg enthousiast geworden over het trainen en het gedrag van honden en ook wat honden kunnen betekenen voor mensen met een beperking. Daarom is ze bij terugkomst in Nederland meteen begonnen met de opleidingen ‘Kynologisch instructeur’ en ‘Gedragstherapie bij Honden’ bij Dogvision. Ook heeft zij in die periode een tijdelijke functie gehad bij KNGF Geleidehonden op het Servicebureau Puppy- en pleeggezinnenzorg.’

Inmiddels heeft Ariane de opleiding ‘Kynologisch instructeur’ afgerond bij DogVision en vervolgt zij daar haar opleiding ‘Gedragstherapie bij Honden’. Bij PawFive zal zij voorlopig meelopen bij de groepslessen in de vorm van een stage. Op deze manier zal ze haar kennis en ervaring op het gebied van honden(training) uitbreiden. Uiteindelijk zou Ariane graag naast hondentrainer en gedragstherapeute ook aan de slag willen gaan in de richting van het trainen van hulphonden.

Daarnaast geniet Ariane elke dag van haar eigen Heidewachtel Pepper. Met haar volgt zij al van puppy af aan met veel plezier verschillende (jacht)trainingen.

Opleidingen

  • Opleiding Kynologisch Instructeur, behaald bij Dogvision
  • Module ‘Biologie van de Hond’ (Module 3 van de opleiding ‘Gedragstherapie bij Honden’) in opleiding bij DogVision
  • Module ‘Praktijk trainen en Instructie geven (voorheen Kynologisch instructeur)’ (Module 2 van de opleiding ‘Gedragstherapie bij Honden’), behaald bij DogVision
  • ‘Leren bij Honden’ (Module 1b van de opleiding ‘Gedragstherapie bij Honden’), behaald bij DogVision
  • ‘Toegepaste Ethologie van de Hond’ (Module 1a van de opleiding ‘Gedragstherapie bij Honden’), behaald bij DogVision