Hoogrisicohonden en verantwoord eigenaarschap

De laatste tijd is het weer heel actueel. Bijtincidenten met honden, waarbij de media dan vooral de aandacht vestigt op de zogenaamde ‘hoogrisicohonden’.

Hoe zit dat eigenlijk met bijtincidenten in Nederland? Wat zijn hoogrisicohonden? Welk specifiek gedrag maakt deze honden risicovol? Hoe zit dat met wetgeving rond dit soort honden en hoe begeleid je dit soort honden op een verantwoorde manier in onze samenleving? Waar vind je een hondenschool waar je met dit soort honden welkom bent en men over de kennis en ervaring beschikt om jou en je hond goed te kunnen begeleiden?

Tijdens de workshop ‘Hoogrisicohonden en verantwoord eigenaarschap’ wordt uitvoerig op deze en andere vragen in gegaan. Dus heb jij een hond die tot deze categorie hoort, overweeg je er een aan te schaffen of wil je er gewoon meer over weten? Dan is deze workshop voor jou!

Let op: deze workshop heeft overeenkomsten met onze workshop ‘Hoogrisicohonden’ die zich richt op hondenprofessionals en gegeven wordt door Masha Gubkina. Echter richt deze workshop zich meer op hondeneigenaren en wordt deze workshop verzorgd door Joost Hoevers. Hij heeft jarenlange ervaring met o.a. berghonden en maakt een mooie vertaalslag van theorie naar praktische handvaten.

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis en een persoonlijk advies
Hand-out & deelnemerscertificaat
Achteraf bekijken 14 dagen mogelijk
€ 30,- p.p.

Duur: 2 uur
Datum: Woensdag 18 oktober 2023
Tijd: 20:00 – 22:00
Locatie: Online

Leuk dat je bij ons een workshop wilt volgen! Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven en de betaling te voltooien. Zodra de betaling is afgerond, krijg je een bevestiging per email.

Let op: ingevulde gegevens worden exact zoals ingevuld op de deelnamecertificaten geprint.

Wat komt er aan bod?

  • Wat zijn hoogrisicohonden?
  • Wetenschappelijke onderzoeken en uitkomsten op het gebied hoogrisicohonden
  • Waar diverse honden van oorsprong voor gefokt zijn
  • Genetische predispositie
  • Welke invloed het ras heeft op de eigenschappen, behoeftes en training van de hond
  • Socialisatie van Hoogrisicohonden
  • Training en management
  • Hoe haal je hoogrisicohonden uit elkaar?

Voor wie?

Deze workshop is niet alleen interessant voor hondeneigenaren, maar iedereen die meer wilt weten over hoogrisicohonden. Deze workshop is ook interessant voor medewerkers van hondenuitlaatservices, asielpersoneel, dierenartsassistenten etc. die basiskennis willen opdoen over hoogrisicohonden.

Hond: niet aanwezig bij deze workshop.

Bijscholingspunten:

N.v.t.

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen wij vragen over onze workshops. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Kan ik dichtbij parkeren?
Ja, er is een parkeerterrein op het terrein van Landgoed Beukbergen. Hier kan je gratis parkeren.
Nee, voor de workshop hoef je niks te kopen. Wij zorgen dat alle materialen aanwezig zijn.
Je hebt 14 dagen bedenktijd na betaling van de workshop. Mocht je na 14 dagen bedenktijd een workshop onverhoopt niet kunnen bijwonen, neem dan contact met ons op met info@pawfive.nl. We geven dan geen restitutie, maar kijken of je de workshop op een ander moment kan bijwonen.
Via de website kan je je inschrijven voor de workshop. Je ontvangt daarna een bevestiging van inschrijving per email. Daarnaast ontvang je een toegangslink waarmee je live kan deelnemen aan de workshop. Je kan direct deelnemen met de link en je hoeft geen extra programma’s te downloaden op je desktop, mobiel of tablet. Indien je niet live aanwezig bent, wordt automatisch geregeld dat je achteraf kan deelnemen.
Ja, je kan tijdens het inschrijven aangeven of je live aan de workshop wilt deelnemen of achteraf. Indien je je opgeeft voor live deelname, maar onverhoopt niet aanwezig bent zal je automatisch worden ingeschreven voor achteraf deelname. Bij deelname achteraf ontvang je binnen 48 uur na de workshop een email met een link. Hiermee kan je de workshop gedurende 14 dagen terugkijken. Je kan tijdens het terugkijken vragen stellen in de chat. Wij krijgen hier een notificatie van en zullen je vragen zo snel mogelijk via email beantwoorden. Nadat je hebt deelgenomen aan de workshop, ontvang je automatisch een hand-out, deelname certificaat en eventueel aanvullend materiaal (indien van toepassing).

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis en een persoonlijk advies
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket (niet bij online edities)