Sociale Wandelingen

De Sociale Wandelingen zijn bedoeld voor eigenaren en honden die regelmatig uitvallen of juist overmatig enthousiast gedrag vertonen naar andere honden. Uitvallende honden kunnen honden zijn die angstig of agressief zijn rondom andere honden. De wandelingen zijn ook geschikt voor honden die het moeilijk vinden om contact te leggen met andere honden. Gedurende de wandeling leert je hond hoe hij kan communiceren met andere honden zonder agressie, opwinding of angst. Je hond kan ook zijn sociale vaardigheden naar andere honden verbeteren.

Onder begeleiding van een of twee trainer(s) maak je een groepswandeling met maximaal 6 honden en hun baasjes. Iedereen zit met een soortgelijke kwestie, waardoor er ruimte is voor een wandeling zonder oordeel van anderen. Sociaal gedrag staat centraal in de wandeling. De honden krijgen de tijd om elkaar te observeren, te leren kennen, te communiceren, te oefenen en misschien zelfs vriendschappen te sluiten.

We doen verschillende oefeningen waarbij de honden leren omgaan met andere honden in de buurt. Je leert oefeningen aan, waarvan je hond kalmeert en zijn opwinding of spanning de baas kan zijn.

€ 15,- per wandeling.

Datum volgende wandeling

In 2023 staan er geen wandelingen meer ingepland.

Leuk dat je mee wilt doen aan een sociale wandeling! Vul hieronder je gegevens in om een notificatie per e-mail te krijgen, zodra de wandelingen weer starten.

"(Verplicht)" indicates required fields

Naam(Verplicht)
Alle hondenrassen zijn welkom!
Adresgegevens(Verplicht)
Wanneer wil je deelnemen?(Verplicht)

Er zijn momenteel geen groepen beschikbaar. Zo gauw er nieuwe groepen worden ingepland, komt dit op de website te staan. Houdt onze website in de gaten. Wil je direct starten? Kies dan voor een priveles of privecursus.

Hidden
0,00 €
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Supported Credit Cards: American Express, Discover, MasterCard, Visa
 
Ik ga akkoord met(Verplicht)
0,00 €

Wat komt er aan bod?

 • Hondentaal en communicatie tussen honden
 • Je hond beter begrijpen door zijn gedrag te observeren
 • Subtiele stress signalen van je hond herkennen
 • Anticiperen op de lichaamstaal van je hond
 • Reactief gedrag voorkomen
 • Hoe kan je je hond kan begeleiden bij het omgaan met moeilijke prikkels
 • Je leert ontspannen lopen en rust over te brengen op je hond
 • Je leert wat je hond nodig heeft om rustig te kunnen wandelen

Voor wie?

De Sociale wandelingen zijn bedoeld voor:

 • Honden die onzeker, gespannen of angstig zijn rondom andere honden
 • Honden die uitvallen naar andere honden of reactief zijn
 • Honden die druk en ongecontroleerd gedrag vertonen zodra zij een andere hond zien
 • Honden die continu blaffen als ze een andere hond zien
 • Honden die doorgaans niet veel contact hebben met andere honden
 • Eigenaren die gedurende of na gedragstherapie willen oefenen in het bijzijn van andere honden

Belangrijke informatie

Tijdens de wandelingen blijven de honden altijd aan de lijn. We lopen met voldoende afstand tussen de honden achter elkaar, naast elkaar, door elkaar. De trainer bekijkt per hond, per groep en per moment wat de meest geschikte mogelijkheden zijn. Volg tijdens de wandeling altijd de aanwijzingen van de trainer op. Of de honden voorzichtig contact kunnen maken, verschilt per hond. Sommige honden vinden het helemaal niet fijn om contact te hebben met andere honden. Dit hoeft dan niet. De hond mag zelf aangeven wat hij wil. Het is vooral de bedoeling dat de honden leren om veilig en rustig samen te wandelen.

Honden die eerder schade gemaakt hebben bij andere honden of mensen zijn welkom met een muilkorf. Het is belangrijk hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Iedere deelnemer doet op eigen risico mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor het gedrag van je hond, ook tijdens de Sociale wandelingen.

Soms is een wandeling (nog) niet geschikt voor je hond en is één of meerdere sessies gedragstherapie aan te raden. Hierbij werken we eerst individueel met je hond, voordat je deelneemt aan een wandeling. Wil je hier meer over weten, neem dan even contact op.