Clickertraining

Wereldwijd wordt clickertraining gebruikt om dieren nieuw gedrag aan te leren: van honden tot aan dolfijnen, apen, papegaaien, geiten, katten en meer!

De workshop Clickertraining bestaat uit twee delen: een theoretisch deel en een praktijkgedeelte. Je kan één of beide delen doen. In het eerste, online gedeelte workshop wordt uitgelegd wat clickertraining is en hoe je deze vorm van trainen kan inzetten. We bespreken hoe je een honden andere dieren nieuw gedrag kan aanleren en ook hoe je ze trucjes aanleert. Je leert hoe je clickertraining kan doen met zowel een clicker als met een clickerwoord. We hebben het o.a. over de voor- en nadelen van clickertraining. Belangrijke aspecten zoals timing worden doorgenomen. We bespreken belangrijke clickerregels en valkuilen waar je op moet letten. Vervolgens nemen we een stappenplan door waarmee jij zelf kan starten met clickertraining.

In het tweede, praktijkgedeelte ga je op locatie bij ons kennismaken met clickertraining. Dit gedeelte is gericht op het trainen van honden met de clicker. Je mag hiervoor je eigen hond meenemen. Hierin gaan we aan de slag met het aanleren van de clicker, je timing en laten we je ook clickertraining vanaf een andere kant bekijken. Dan ervaar hoe het is om zelf iets te leren met behulp van een clicker. Vervolgens leren we de honden wat oefeningen aan met behulp van een clicker volgens het stappenplan. Zo kan je onder begeleiding de eerste stappen naar clickertraining zetten of ervaren of het iets voor jou en je hond is.

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis, plezier en ontspanning
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket*

*Geldt niet bij online workshops

Deel 1: € 30,- p.p.
Deel 1 & 2: € 50,- p.p.

Deel 1
Duur: 1,5 uur inclusief pauze.
Datum: Woensdag 11 augustus 2021
Tijd: 19:00 – 20:30 uur
Locatie: Online

Deel 2
Duur: 1 uur
Datum: Zaterdag 14 augustus 2021
Tijd: 14:00 – 15:00
Locatie: Landgoed Beukbergen

Leuk dat je bij ons een workshop wilt volgen! Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven en de betaling te voltooien. Zodra de betaling is afgerond, krijg je een bevestiging per email.

Let op: ingevulde gegevens worden exact zoals ingevuld op de deelnamecertificaten geprint.

Wat komt er aan bod?

  • Wat is een clicker en waar gebruik je het voor?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van clickertraining?
  • Clickerregels
  • Clicker valkuilen
  • Hoe leer ik mijn hond iets aan met behulp van een clicker?
  • Stappenplan clickertraining

Bijscholingspunten:

APDT-BeNe: 10 punten

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor mensen die binnenkort een puppy of hond krijgen en willen weten hoe ze hun hond kunnen gaan trainen. Je maakt kennis met de clickermethode en kan besluiten of deze vorm van trainen iets voor jou is. Ook hondeneigenaren die al een puppy of hond hebben kunnen kennismaken met deze trainingsmethode. Geen enkele hond (of eigenaar) is te oud om te starten met Clickertraining. Verder is deze workshop geschikt voor iedereen die zijn algemene kennis van honden en honden trainen wilt vergroten.

Deze workshop is ook interessant voor medewerkers van hondenuitlaatservices, asielpersoneel en overige hondenprofessionals die kennis willen opdoen over clickertraining.

Hond: niet aanwezig bij deze workshop.

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis, plezier en ontspanning
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket*