Trainingsmethodes

Deze workshop gaat over trainingsmethodes en alles daaromheen. Allereerst kijken we naar intelligentie, cognitieve vaardigheden en wat honden wel en niet begrijpen. We gaan in op interessante en leuke experimenten die zijn gedaan met honden en op de wetenschappelijke inzichten die daaruit voort zijn gekomen. Wil je weten in hoeverre honden zwaartekracht begrijpen, een zelfbewustzijn hebben of ruimtelijk inzicht hebben? Wil je weten in hoeverre honden gebaren van mensen begrijpen? En hoe je dit kan gebruiken in je training met honden?

Je leert meer over hoe honden dingen leren. Je gaat zien dat honden op verschillende manieren kunnen leren, problemen kunnen oplossen en nog veel meer. Uiteraard bespreken we ook uitgebreid diverse trainingsmethoden voor honden.

Wat heb je nou eigenlijk aan die kennis? Je gaat je hond beter begrijpen en hierdoor nog beter kunnen trainen. Je raakt bekend met verschillende trainingsmogelijkheden en vernieuwende manieren om je hond dingen aan te leren. Vanuit meer wederzijds begrip kan een ​​sterkere band ontstaan met je hond.

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis, plezier en ontspanning
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket (niet bij online edities)
€ 30,- p.p.

Duur: 2,5 uur
Datum: Momenteel alleen On Demand beschikbaar. Indien er een editie is gepland, verschijnt hier de eerstvolgende datum.
Tijd: 19:00 – 21:30

Locatie: Online

Leuk dat je bij ons een workshop wilt volgen! Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven en de betaling te voltooien. Zodra de betaling is afgerond, krijg je een bevestiging per email.

Let op: ingevulde gegevens worden exact zoals ingevuld op de deelnamecertificaten geprint.

Wat komt er aan bod?

  • Intelligentie en cognitieve vaardigheden van honden
  • Hoe leert een hond?
  • Hoe kan je een hond iets aanleren?
  • Klassieke en operante conditionering
  • Aversieve training versus positieve training
  • Lokken, helpen en freeshapen
  • Diverse trainingsmethodes
  • Bekrachtigingsschema’s
  • Technieken om een hond nieuw gedrag aan te leren

Voor wie?

Deze workshop is erg praktisch voor (toekomstige) hondeneigenaren. Deze workshop is geschikt voor iedereen die zijn algemene kennis van honden wilt vergroten.

Deze workshop is ook interessant voor kynologisch instructeurs, medewerkers van hondenuitlaatservices, asielpersoneel, dierenartsassistenten en meer. Een deel van de inhoud van de workshop is geschikt als bijscholing voor hondengedragstherapeuten, dierenartsen en meer.

Hond: niet aanwezig bij deze workshop.

Bijscholingspunten:

APDT-BeNe: 10 punten

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen wij vragen over onze workshops. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Kan ik dichtbij parkeren?
Ja, er is een parkeerterrein op het terrein van Landgoed Beukbergen. Hier kan je gratis parkeren.
Nee, voor de workshop hoef je niks te kopen. Wij zorgen dat alle materialen aanwezig zijn.
Je hebt 14 dagen bedenktijd na betaling van de workshop. Mocht je na 14 dagen bedenktijd een workshop onverhoopt niet kunnen bijwonen, neem dan contact met ons op met info@pawfive.nl. We geven dan geen restitutie, maar kijken of je de workshop op een ander moment kan bijwonen.
Via de website kan je je inschrijven voor de workshop. Je ontvangt daarna een bevestiging van inschrijving per email. Daarnaast ontvang je een toegangslink waarmee je live kan deelnemen aan de workshop. Je kan direct deelnemen met de link en je hoeft geen extra programma’s te downloaden op je desktop, mobiel of tablet. Indien je niet live aanwezig bent, wordt automatisch geregeld dat je achteraf kan deelnemen.
Ja, je kan tijdens het inschrijven aangeven of je live aan de workshop wilt deelnemen of achteraf. Indien je je opgeeft voor live deelname, maar onverhoopt niet aanwezig bent zal je automatisch worden ingeschreven voor achteraf deelname. Bij deelname achteraf ontvang je binnen 48 uur na de workshop een email met een link. Hiermee kan je de workshop gedurende 14 dagen terugkijken. Je kan tijdens het terugkijken vragen stellen in de chat. Wij krijgen hier een notificatie van en zullen je vragen zo snel mogelijk via email beantwoorden. Nadat je hebt deelgenomen aan de workshop, ontvang je automatisch een hand-out, deelname certificaat en eventueel aanvullend materiaal (indien van toepassing).

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis, plezier en ontspanning
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket (niet bij online edities)