Trainingsmethodes

Deze workshop gaat over trainingsmethodes en alles daaromheen. Allereerst kijken we naar intelligentie, cognitieve vaardigheden en wat honden wel en niet begrijpen. We gaan in op interessante en leuke experimenten die zijn gedaan met honden en op de wetenschappelijke inzichten die daaruit voort zijn gekomen. Wil je weten in hoeverre honden zwaartekracht begrijpen, een zelfbewustzijn hebben of ruimtelijk inzicht hebben? Wil je weten in hoeverre honden gebaren van mensen begrijpen? En hoe je dit kan gebruiken in je training met honden?

Je leert meer over hoe honden dingen leren. Je gaat zien dat honden op verschillende manieren kunnen leren, problemen kunnen oplossen en nog veel meer. Uiteraard bespreken we ook uitgebreid diverse trainingsmethoden voor honden. Besef dat er meer is dan alleen klassieke en operante conditionering.

Wat heb je nou eigenlijk aan die kennis? Je gaat je hond beter begrijpen en hierdoor nog beter kunnen trainen. Je raakt bekend met verschillende trainingsmogelijkheden en vernieuwende manieren om je hond dingen aan te leren. Vanuit meer wederzijds begrip kan een ​​sterkere band ontstaan met je hond.

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis, plezier en ontspanning
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket*

*Geldt niet bij online workshops

€ 30,- p.p.

Duur: 2,5 uur
Datum: Vrijdag 8 oktober 2021
Tijd: 19:00 – 21:30 uur

Locatie: Online

Leuk dat je bij ons een workshop wilt volgen! Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven en de betaling te voltooien. Zodra de betaling is afgerond, krijg je een bevestiging per email.

Let op: ingevulde gegevens worden exact zoals ingevuld op de deelnamecertificaten geprint.

Wat komt er aan bod?

  • Intelligentie en cognitieve vaardigheden van honden
  • Hoe leert een hond?
  • Hoe kan je een hond iets aanleren?
  • Klassieke en operante conditionering
  • Aversieve training versus positieve training
  • Lokken, helpen en freeshapen
  • Diverse trainingsmethodes
  • Bekrachtigingsschema’s
  • Technieken om een hond nieuw gedrag aan te leren

Voor wie?

Deze workshop is erg praktisch voor (toekomstige) hondeneigenaren. Deze workshop is geschikt voor iedereen die zijn algemene kennis van honden wilt vergroten.

Deze workshop is ook interessant voor kynologisch instructeurs, medewerkers van hondenuitlaatservices, asielpersoneel, dierenartsassistenten en meer. Een deel van de inhoud van de workshop is geschikt als bijscholing voor hondengedragstherapeuten, dierenartsen en meer.

Hond: niet aanwezig bij deze workshop.

Bijscholingspunten:

APDT-BeNe: 10 punten

Wat krijg je bij deze workshop?

De meest recente kennis over honden
Interactieve workshop met kennis, plezier en ontspanning
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket*