Artikelen

Het delen van de links naar onze artikelen is zeer welkom en wordt zeer gewaardeerd.

Diverse leervormen worden besproken: inprenting, habituatie, latent leren, motorisch leren, generalisatie, discriminatie, inzicht leren, sociaal leren, imitatie leren en conditionering.

Hoe is het om een hondenschool te openen in Corona-tijd? Welke uitdagingen zijn er en hoe ga je hiermee om? Gezien in: O&O, LosVast jaargang 41, nummer 3 2021.

We bespreken wat clickertraining is, waar je het voor kan gebruiken, de voor- en nadelen en wat je wel en niet moet doen bij clickertraining.

Denksport voor honden heeft vele voordelen. Het kan het leven van je hond verrijken, zijn zelfvertrouwen vergroten en jullie onderlinge band verbeteren. Mits je je aan de spelregels houdt.

Wereldwijd zijn er momenteel honderden hondenrassen. In dit artikel geven we een introductie hondenrassen, hondenrasgroepen, kruisingen en alle honden daartussen in.

Honden stammen af van de wolf. Inmiddels is de hond waarschijnlijk de diersoort met de meeste fysieke variatie. Hoe kan het dat een Chi Hua Hua en een Deense Dog allebei van de wolf afstammen?