Artikelen

Het delen van de links naar onze artikelen is zeer welkom en wordt zeer gewaardeerd.

Honden ontwikkelen zich hun hele leven lang op verschillende vlakken, bijvoorbeeld op mentaal, fysiek, emotioneel en seksueel vlak. We nemen kort de belangrijkste ontwikkelingsfases in het leven van een hond door.

Hoe weet je nou of je hond gezond is? Er zijn heel veel dingen die op gezondheidsproblemen kunnen wijzen. Het is onmogelijk alles te benoemen, maar we benoemen enkele belangrijke en veelvoorkomende.

De meeste mensen weten wel dat honden vele malen beter kunnen ruiken dan mensen. Wat echter minder bekend is dat snuffelen vele verschillende voordelen heeft op de fysieke en mentale gezondheid van honden.

Diverse leervormen worden besproken: inprenting, habituatie, latent leren, motorisch leren, generalisatie, discriminatie, inzicht leren, sociaal leren, imitatie leren en conditionering.

Hoe is het om een hondenschool te openen in Corona-tijd? Welke uitdagingen zijn er en hoe ga je hiermee om? Gezien in: O&O, LosVast jaargang 41, nummer 3 2021.

We bespreken wat clickertraining is, waar je het voor kan gebruiken, de voor- en nadelen en wat je wel en niet moet doen bij clickertraining.