EHBO bij honden

Een EHBO workshop kan levens redden!

Weet jij wat je te doen staat als je hond een ongeluk krijgt? In deze workshop leer je wat je als eerste moet doen bij noodgevallen. We behandelen zowel veel voorkomende ongelukken in en rond het huis, als levensbedreigende situaties.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat moet je doen als je hond dreigt te stikken in een vastgeraakt bot? Hoe behandel je een (brand)wond of een botbreuk? Wat kan je doen bij een onderkoelde of oververhitte hond? Wat is de beste manier om een gewonde hond te vervoeren? Wat moet je absoluut wel en absoluut niet doen als je hond iets giftigs heeft gegeten?

Hoe check of een hond ademt, een hartslag heeft, bij bewustzijn is of in shock is? Wanneer en hoe geef je reanimatie, mond-op-neus beademing of de Heimlich-greep? Wat te doen bij ernstige bloedingen? Bereid je goed voor of verfris je kennis met de workshop EHBO voor honden.

Wat krijg je bij deze workshop?

Een stappenplan die je thuis kan uitprinten & bewaren
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket*

*Geldt niet bij online workshops

€ 34,99 p.p.

Duur: 3 uur
Datum: Woensdag 4 augustus 2021
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Locatie: Online

Leuk dat je bij ons een workshop wilt volgen! Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven en de betaling te voltooien. Zodra de betaling is afgerond, krijg je een bevestiging per email.

Let op: ingevulde gegevens worden exact zoals ingevuld op de deelnamecertificaten geprint.

Wat komt er aan bod?

  • EHBO bij honden voor simpele huis, tuin- en keukenongelukken
  • EHBO bij levensbedreigende situaties
  • Een stappenplan voor EHBO

Bijscholingspunten:

APDT-BeNe: 10 punten

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor iedereen die EHBO voor honden wilt leren. De workshop is sterk aan te raden voor alle hondeneigenaren, hondenliefhebbers en iedereen die met honden werkt!

Geschikt voor medewerkers van hondenuitlaatservices, asielpersoneel en andere hondenprofessionals. Deze workshop is uitermate geschikt als opfrisser (in het kader van bijscholing) voor kynologisch instructeurs en hondengedragstherapeuten.

Hond: niet aanwezig bij deze workshop.

Wat krijg je bij deze workshop?

Een stappenplan die je thuis kan uitprinten & bewaren
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket*