Workshop EHBO voor hondenprofessionals

Een EHBO workshop kan levens redden!

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Weet jij wat je te doen staat als een hond een ongeluk krijgt? Wees voorbereid op kleine en grote noodgevallen bij de hondenschool, hondenuitlaatservice, trimsalon, dierenwinkel, dierenasiel, dierenpension, hondenopvang of een andere organisatie. Bereid je goed voor of laat je bijscholen met de workshop EHBO bij honden. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor overige medewerkers binnen je organisatie.

In deze workshop gericht op iedereen die werkt met honden, leer je wat je als eerste moet doen bij noodgevallen. Zowel kleine, veelvoorkomende ongelukken als levensbedreigende situaties worden behandelt.

Wat te doen als een hond dreigt te stikken in een vastgeraakt bot, tak of speeltje? Wat is de beste manier om een gewonde hond te vervoeren? Hoe behandel je een (brand)wond of een botbreuk? Wat kan je doen bij een onderkoelde of oververhitte hond? Wat moet je absoluut wel en absoluut niet doen als een hond mogelijk iets giftigs heeft gegeten?

Welke stappen doe je en in welke volgorde als een hond is aangereden? Hoe kan je een gewonde hond helpen die zich niet laat benaderen en aanvalt? Hoe check je of de hond ademt, een hartslag heeft, bij bewustzijn is of in shock is? Wanneer en hoe geef je reanimatie, mond-op-neus beademing of de Heimlich-greep? Wat te doen bij ernstige bloedingen?

Wat krijg je bij deze workshop?

Een stappenplan die je thuis kan uitprinten & bewaren
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket (niet bij online edities)

Bijscholingspunten

  • NVGH: 2 punten
€ 34,99 p.p.

Duur: 3 uur
Datum: vrijdag 17 september 2021
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur

Locatie: Online

Leuk dat je bij ons een workshop wilt volgen! Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven en de betaling te voltooien. Zodra de betaling is afgerond, krijg je een bevestiging per email.

Let op: ingevulde gegevens worden exact zoals ingevuld op de deelnamecertificaten geprint.

Wat komt er aan bod?

  • EHBO bij honden voor simpele huis, tuin- en keuken ongelukken
  • EHBO bij levensbedreigende situaties
  • Een stappenplan voor EHBO
  • ABCDE-onderzoek en SPAR-onderzoek

Sprekers

Masha Gubkina (BSc, MSc)
Anne Hubregtse

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten (in opleiding), medewerkers van hondenuitlaatservices, dierenasielen, trimsalons, dierenwinkels en professionals die werken met honden.

Hond: niet aanwezig bij deze workshop.

Bijscholingspunten*:

NVGH: 2 punten

*Let op: Bij deelname achteraf worden geen bijscholingspunten toegekend

Wat krijg je bij deze workshop?

Een stappenplan die je thuis kan uitprinten & bewaren
Hand-out & deelnemerscertificaat
Gratis welkomstpakket*